Риа наступио у пуној „камерној“ дворани Центра „Сава“

Британски блуз гитариста и певач Крис Риа одржао је концерт у испуњеној великој дворани Центра „Сава“, а као специјални гост београдској публици се представио ирски гитариста Пол Кејси. „Камерна“ атмосфера до самог краја.

Романтичне и меланхоличне мелодије на акустичној гитари, којима је Пол Кејси придобио публику, сменили су познати хитови, храпав глас и виртуозно владање гитаром Криса Рие.

Две године од свог наступа у Београдској арени, Риа је подсетио окупљене на свој оригинални музички стил, по коме је препознатљив и цењен подједнако од публике и критике.

Хитови "Josephine", "Julia", "Looking For the Summer", "Easy Rider", "Where The Blues Come From", пропраћени су громким аплаузом и узвицима одушевљења, али никог у дворани нису подигли са места.

Публика је све време седела мирно и тихо, а једино што је у таквој атмосфери одавало утисак да није у питању концерт класичне музике, били су фотоапарати и мобилни телефони, који су готово све време светлели, као и громогласно аплаудирање праћено вриштањем након сваке нумере.

Ни извођење легендарне песме "Road To Hell" уз црвене рефлекторе и дим, који су дочарали ватру, није подигло публику на ноге.

Тек су бис и песме "On The Beach" и "Let's Dance" натерали окупљене да заиграју и сиђу до бине, бар онoлико близу колико је обезбеђење дозволило.

После првог биса публика је очекивала повратак Рие на сцену.

Утисак да следи још један бис стварала су угашена светла, али изгледа да се славни британски гитариста предомислио и одлучио да је било доста за једно вече, оставивиши публику изненађену после неколико минута дозивања и чекања у мраку да се појави.

Риа је наступио у Београду у оквиру своје европске турнеје, започете у јануару, на којој промовише недавно објављен дупли албум својих највећих хитова под називом "Still Far To Go - The Best of Chris Rea".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара