Бенд „357“ се одјавио

Певач Никола Хаџи Николић саопштио је јуче да из „моралних разлога“ група „357“ престаје да постоји.

Београдски алтернативни рок састав "357" саопштио је да после скоро 15 година престаје да ради, а фронтмен Никола Хаџи Николић је то образложио "првенствено и искључиво моралним разлозима".

"Услед посрнућа мог окружења у немаштину, духовну хендикепираност и душевну шизофренију, није примерено не само организовати концерт на коме се скаче, пева и радује, на коме се бежи од реалности... већ је равно подршци свим злим силама и чиниоцима које су задесиле мени драге људе", каже Хаџи Николић.

Фронтмен бенда познатог по песама "Србија је једна", "Београд" или "Цигане", сматра да њихова музичка мисија "нема баш никакав утицај... док год се број несрећних, гладних, болесних и преварених људи увећава" у Србији.

"Не могу више да гледам неправду и немам просто снаге да држим неки микрофон, а да у исто време... људи дрхте не знајући шта их чека сутра... Нисам верујући. Ја знам да Бог постоји. Са том наградом за једне или крстом терета за друге, знам да је свако даље постојање некаквог рок бенда најобичнија ефемерна глупост", каже Хаџи Николић.

Певач je jош навео да се боји да његов бенд ускоро не би имао коме да свира, "јер све је мање људи има време за културу, а све више се бори за голу егзистенцију".

"Када будемо схватили да морамо устати, освестити се, покајати се и искрено помолити за све које волимо и 'не волимо', можда се стекну услови да почнемо да се гледамо као браћа и сестре, а не као непријатељи и нека непостојећа конкуренција", каже музичар.

Хаџи Николић се нада да ће "време изнедрити још људи који ће одбити да учествују у међусобном ништавилу".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво