Читај ми!

Симфонијски оркестар РТС-а својој верној публици за крај године доноси Чајковског

Симфонијски оркестар РТС први концерт у децембру посвећује музици руског композитора Петра Иљича Чајковског, а као солиста наступа млади пијаниста Богдан Дугалић. Концерт ће бити одржан 2. децембра од 20 часова, у Великој дворани Коларчеве задужбине, под диригентском палицом маестра Бојана Суђића.

Богдан Дугалић припада најмлађој генерацији пијаниста и један је од награђених на конкурсу Музичке продукције РТС-а „Млади и успешни“. Својим интерпретацијама је скренуо пажњу стручне јавности, али и публике.

Концерт за клавир, Петра Иљича Чајковског, један од највећих изазова за сваког пијанисту, без обзира на то колико има година, напомиње Дуња Петрић из Музичке продукције РТС-а.

„Богдан има само 18 година, међутим, он се већ сада својом музикалношћу, виртуозношћу, талентом, истакао и привукао пажњу и својих старијих колега, професора, пијаниста и публике. Ми му предвиђамо заиста сјајну интернационалну каријеру и сигурна сам да ћемо ускоро за његов слободан термин чекати по годину-две дана“, додаје Петрићева.

Захваљујући конкурсу „Млади и успешни“, који је покренула Музичка продукција РТС-а, уметници који још нису афирмисани, имају прилику да наступе са Симфонијским оркестром РТС-а, што је за њих велика част.

„За нас је велико задовољство да будемо сведоци почетака великих каријера наших младих колега“, додаје Дуња Петрић.

Поред Концерта за клавир, Симфонијски оркестар РТС-а ће извести и чувену Пету симфонију.
С обзиром на то да је број карата додатно ограничен, више их нема за предстојећи концерт у Коларцу, али ће Радио-телевизија Србије емитовати снимак на својим каналима.

Већ 23. децембра у сали Коларчеве задужбине у пратњи Симфонијског оркестра РТС-а ће наступити Стефан Миленковић и извести Концерт за виолину и оркестар Петра Иљича Чајковског.

Такође, под диригентском палицом маестра Бојана Суђића, Симфонијски оркестар ће извести и Симфонију број три, Камија Сен Санса, познату као Оргуљска симфонија.

Биг бенд РТС је недавно одржао фантастичан концерт са познатим џез трубачем Џоном Маршалом, а за 16. децембар припремају спектакл у Комбанк дворани – Пучинијеву оперу Тоска у џез аранжману, под диригентском палицом Петера Рајтера Шауба, врсног саксофонисте, али веома признатог и познатог аранжера, најављује Петрићева.   

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво