Читај ми!

Радомир Михаиловић Точак добитник награде музичара за животно дело

Трећа годишња додела награда ГОДУМ, коју организује Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије, биће одржана 28. октобра у Великој сали Атељеа 212 у Београду.

У односу на претходне године и испуњене сале разлика ће бити у томе што ће овогодишња додела награда бити одржана онлајн, без присуства званица и колега.

Поводом тога у Удружењу истичу да су, уз пуно промишљања и уз консултације са овогодишњим спонзорима а пре свега због овогодишњих добитника, ипак донели одлуку да одрже континуитет доделе престижних признања али без уобичајеног коктела и дружења и уз поштовање свих мера предострожности.

Награду за животно дело ће ове године добити прослављени гитариста и фронтмен групе „Смак“, Радомир Михаиловић Точак.

Најбоља рок група 2019. је „Рибља чорба“, награда за поп музику припашће групи „С.А.Р.С", најбољи џез састав је „Квартет Драган Ћалина", а награду за најбоље младе снаге добија група „Буч Кесиди". Удружење ће уручити и неколико повеља заслужним појединцима и удружењима.

Добитници повеља за изузетан допринос развоју блуз, џез и рок музике су: Драган Марковић Маре, Иван Макрагић, Влада Марић, „Мултимедија мјузик", „Норт сити", Организација за колективно остваривање права интерпретатора „ПИ" и СОКОЈ.

На ГОДУМ манифестацији ће бити додељене и повеље СОКОЈ за најемитованија дела.

У сфери џеза награду ће однети песма Пердао коју изводи „Васил Хаџиманов бенд" са Сенком и Бисером Велетанлић, а занимљиво да су, у области попа и рока, поново награђене песме Милиметар Жељка Јоксимовића и Лутка, састава „С.А.Р.С".

Пријатељи Годум 2020 манифестације су ове године Организација за колективно остваривање права интерпретатора „ПИ", Министарство културе Републике Србије и СОКОЈ.

Додела ГОДУМ награда ће моћи бесплатно да се прати посредством друштвених мрежа и Јутјуба у одложеном термину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара