Спектакуларни рођендански концерт РТС-а на „Ташмајдану“

На сцени стадиона „Ташмајдан“ вечерас су се, на првом рођенданском концерту РТС-а, налазиле највеће звезде класичне, џез и забавне музике, као и познати глумци, три хора, оркестри – укупно око 200 извођача. Они који нису успели да дођу до бесплатних улазница, директан пренос концерта могли су да прате на Првом програму, РТС Планети, РТС Свету или на три локације у Београду на видео-биму – на Тргу Републике, у Улици кнеза Михаила и у Ташмајданском парку.

Спектакуларни рођендански концерт РТС-а на „Ташмајдану“ Спектакуларни рођендански концерт РТС-а на „Ташмајдану“

Химном Београду почео је, а нумером Марш на Дрину и ватрометом завршио се музички спектакл на стадиону „Ташмајдан“. На путовање кроз претходних шест деценија, око 10.000 посетилаца, али и гледаоце пред ТВ екранима повело је око 200 извођача – чланови ансамбала Музичке продукције РТС-а – Хор и Симфонијски оркестар, Биг бенд, „Колибри“, Дечји хор и гости из ансамбла „Коло“, највеће звезде класичне и забавне музике, познати глумци.

Сетили смо се шпица популарних емисија, музике из серија Монтевидео, Бог те видео, Камионџије, Врућ ветар... 

Међу бројним извођачима првог од два слављеничка концерта поводом шест деценија Телевизије у Србији, били су виолиниста Стефан Миленковић, сопран Драгана Радаковић, мецосопран Јадранка Јовановић, тенор Бела Маврак, Александар Седлар на гитари и Бора Дугић на фрули.

За добру забаву уз поп и рок звук побринуле су се легенде домаће и регионалне музичке сцене Бисера Велетанлић, Александра Слађана Милошевић, Горан Бреговић, Момчило Бајагић Бајага, Бора Ђорђевић, Ален Исламовић, Младен Војчић Тифа, Мањифико.

Молитва је највеће музичко такмичење 2008. године довела у Београд. Жељко Јоксимовић је бранио боје Србије на „Евросонгу“ два пута. Навијали смо за њега када је пред Европом певао Лане моје и Није љубав ствар.

Славље на Ташмајдану увеличали су и глумци Слободан Нинковић, Иван Босиљчић и Бранислав Зеремски.

Уз маестра Бојана Суђића, гости диригенти били су Војкан Борисављевић и Војислав Бубиша Симић.

Главна и одговорна уредница Забавног програма Оливера Ковачевић истакла је уочи музичког спектакла на Ташу да су два концерта одабрана да буду кулминација обележавања јубилеја Радио-телевизије Србије јер би без Музичке продукције живот био много сиромашнији.

„Такође, желели смо да покажемо шта је све РТС, не само ТВ лица и новинари, већ и музичари“, истакла је Ковачевићева. 

Водитељи прве вечери били су Сандра Перовић, Драгана Косјерина, Јован Мемедовић и Бранко Веселиновић.

На „Ташмајдану“ ће се славити и сутра. Други слављенички концерт резервисан је за највеће хитове народне музике.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво