Ватрено од старта: „Мигос“, Фивер Реј, Ел-Пи, Севдализа, Ричи Хотин, Амели Ленс...

На Петроварадинској тврђави у Новом Саду вечерас почиње „Егзит“, званично најбољи европски фестивал. Спектакуларно отварање најављено је за 22.40 када ће наступити једна од највећих балетских звезда нашег доба – Сергеј Полуњин уз оркестар „Алмазијан симфони“ и ватромет на крају церемоније. До недеље ће на више од 40 бина наступати више од хиљаду извођача.

Ватрено од старта: „Мигос“, Фивер Реј, Ел-Пи, Севдализа, Ричи Хотин, Амели Ленс... Ватрено од старта: „Мигос“, Фивер Реј, Ел-Пи, Севдализа, Ричи Хотин, Амели Ленс...
Све је спремно за почетак 18. „Егзита“ чије ће капије на Петроварадинској тврђави бити отворене вечерас од 19 часова за програм све до понедељка ујутро.

Узбудљиво је било и синоћ у кампу где је на великом екрану преношена утакмица између Хрватске и Енглеске, али и на Тврђави где су на генералним пробама главне бине засијале у свом пуном сјају и приказале делић спектакла који нас очекује у наредним данима.

Све до 19 часова, на продајним местима „Гигс тикса“ моћи ће да се купе улазнице за прву ноћ по цени од 2.990 динара, док ће на фестивалским благајнама улазнице за четвртак моћи да се купе за 3.500 динара.

На главној бини фестивала вечерас наступа супер-актуелна рок кантауторка Ел-Пи већ од 21, тачно у 22.40 у оквиру церемоније отварања наступиће једна од највећих балетских звезда нашег доба – Сергеј Полуњин уз „Алмазијан сyмфони“ и спектакуларан ватромет на крају церемоније.

Уочи наступа на „Егзиту“ Полуњин је открио да ће публика видети и мало импровизације: „Свој плесни живот почео сам импровизацијама и тада сам се осећао најслободније. Нисам 100 посто сигуран шта ћу извести, осетићу тренутак“.

Цењени балетски уметник истиче да ће његов плес бити инспирисан личном слободом.

„Тема је Слобода и она је велики део мог живота. То је онај осећај којем увек тежите. Не знам колико слободни можемо бити, али то осећање је за уметнике увек најважније“, истакао је Полуњин. 

Од 23.30 следи арт-поп сензација Фивер Реј, након чега главни шоу стиже 55 минута након поноћи када на сцену излази глобални музички феномен и најпоуларнији светски трио „Мигос“. Они ће са публиком на „Егзиту“ прославити рођење ћерке једног од чланова, Офсета, коју је јуче добио са популарном реперком Карди Би.

Ватрено ће бити и у Денс арени у коју стиже звезда у незадрживом успону на сам трон светске сцене Амели Ленс. Након ње редом на сцену излазе планетарни хедлајнери, берлински техно симбол Бен Клок, шведски титан Адам Бејер у заједничком наступу са својом животном изабраницом Идом Енгберг, а за само јутарње финале у Арени, очекује нас апсолутна икона светске електронске сцене Ричи Хотин.

Вечерас на Тврђаву долази и нова трип-хоп краљица Севдализа, те низ сјајних регионалних извођача као што су „Дитур“, Марко Луис, „Ритам нереда“, „Гоблини“ на Адико фјужн бини. На бини Експлозив биће жестоко уз „Слепшот“ и „Дог ит дог“, вечерас ће чувени лондонски клуб „Фабрик“ на бини Ноу слип Нови Сад окупити имена као што су Данијел Ејвери и Родхад, Крег Ричардс и Николас Луц, Мидланд и Тијана Ти. Бројни извођачи, али и други немузички садржаји очекују публику на више од 40 бина и других зона широм Тврђаве.

У продаји су и дневне улазнице за петак и суботу такође по цени од 2.990 динара, док улазнице за недељно финале, највеће досад и најтраженије, могу да се купе по цени од 3.590 динара.

Четвородневне улазнице су распродате, док су у продаји четвородневни ВИП голд пакети. Само улазнице купљене у званичној продајној мрежи „Гигс тикса“ и на фестивалским благајнама на Тврђави су сигурне.

Временска прогноза

Најпознатији сервиси који се баве метеоролошком прогнозом сагласни су у једном – од 12. до 15. јула нас у Новом Саду очекује лепо време без падавина, као створено за уживање у наступима највећих музичких звезда током вечери или дневном опуштању у „Егзитовом“ кампу (Exit Village) и проводу на званичним фестивалским афтерима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво