Погорелић одржао фантастичан концерт на Коларцу

Са много емоција и френетичним аплаузом београдска публика је дочекла славног пијанисту Иву Погорелића вечерас у Коларчевој задужбини, уз пратњу Симфонијског оркестра РТС-а.

После скоро 30 година Погорелић се вратио у Београд и свирао чувени Концерт за клавир и оркестар број 2, у еф-молу, опус 21 Фредерика Шопена на одмерен и елегантан начин као што је то био случај током целе његове каријере.

Погорелића је пратио Симфонијски оркестар РТС-а под управом Бојана Суђића.

Његов поносни излазак пред публику у Коларцу био је моменат у којем су емоције и веома гласан аплауз испунили нашу најпознатију концертну дворану.

Одушевљењу и овацијама београдске публике врхунски уметник није одолео па је на бис поновио 2. став Шопеновог концерта на радост свих који су вечерас имали среће да слушају славног пијанисту.

Шопенов други клавирски концерт, Погорелић је иначе снимио за „Дојче грамофон“ 1983. године са Симфонијским оркестром Чикага под управом Клаудија Абада, и ова интерпретација се сматра канонском.

Славни пијаниста одржаће солистички концерт 18. децембра такође на Коларцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво