Дарко Рундек одржао незабораван концерт на Ташу

Велики, раскошан концерт за незаборав одржао је Дарко Рундек на београдском Стадиону „Ташмајдан“. Скоро 10.000 људи присуствовало је синоћ исписивању вредних страница историје поп културе са простора некадашње Југославије.

За загревање атмосфере на популарном Ташу био је задужен Краљ Чачка са својим бендом. У скоро 45 минута свирке стали су сви елементи изванредног талента једног од најзначајнијих кантаутора у региону.

Поштоваоци су уживали, али и сви они који су се задесили на Ташмајдану чекајући главни концерт. Краљ Чачка је испраћен овацијама, већ пуног Таша, а најбоље је тек следило.

„Хвала вам, драги људи. Ево нас код вас доле да заједно слушамо и гледамо Рундека“, рекао је Краљ Чачка неколико минута пре него што су он и његов бенд постали публика.

Тако је и било. Било је добро и гледати и слушати.

Рундек је изашао на позорницу окружен врхунским музичарима и отворио концерт песмом Транзит.

Од првог секунда те песме публика је ушла у посебан штимунг који није изгубила до краја овог врхунског уметничког догађаја.

„Добро вече, Београде. Прошло је 20 година од албума Апокалипсо“, истакао је Рундек после прве нумере, а онда је легендарни композитор и музичар представио бенд састављен од врхунских иструменталиста.

„Боље сада него на средини концерта“, добацио је Рундек публици.

Техничке околности су доведене у ред и раскош Рундековог опуса преточен у изванредно музицирање на сцени уз концептуалне видео-радове на великом биму иза бенда, учинили су радосним 10.000 људи на Ташу.

Уследиле су песме Јоргован и Море које су сигнализирале да публику очекује шарено и вансеријско путовање кроз музичке жанрове и меланхолије различитих географија.

Стигао је Рундек са својим бендом и на Кубу, одвео публику у невероватни варијете тонова у песми Индијска када је бенд показао сву истрајност у перфекцији, претворио Таш у плесни подијум свирајући Руке, подсетио нас у каквом свету живимо уз Штрајк.

Бојећи небо ноћним ватрометом Медитерана у песми Кармела Рундек је најавио ерупцију одушевљења када су се чули први тактови песме Апокалипсо.

Водио је Рундек београдску публику из једног у други кутак света кроз љубавне јаде и социјалне неправде и на крају дивног концерта, у бису, частио је Шејном, химном многих генерација које су откривале и заувек заволеле групу „Хаустор“.

После свега овације, пољупци и скоро загрљај добрих пријатеља: београдске публике и Дарка Рундека.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво