Си-Ен-Ен и „Вог“: „Егзит“ међу најбољим фестивалима на свету!

Глобални медијски гигант Си-Ен-Ен објавио је листу најбољих светских фестивала и поново прогласио „Егзит“ једном од водећих музичких манифестација на планети. Tакође, на листи италијанског издања модног магазина „Вог“, која је изашла у исто време, „Егзит“ је у првих 10.

Си-Ен-Ен и „Вог“: „Егзит“ међу најбољим фестивалима на свету! Си-Ен-Ен и „Вог“: „Егзит“ међу најбољим фестивалима на свету!

„Рођен из српског бунта и покрета за демократске промене на прелазу векова, 'Егзит' већ годинама осваја врхове листа најбољих фестивала“, пише у објашњењу Си-Ен-Ена.

„Није тешко увидети зашто. Његова локација унутар импозантне Петроварадинске тврђаве у Новом Саду чини фестивале у њивама помало патетичним“, наводи се у истом тексту, који у наставку издваја сјајне звезде „“Егзита”“ попут Ели Гулдинг и групе “„Бастиља“”. 

Си-Ен-Ен наглашава да је “„Егзит“” много више од музике и да га другачијим чини “осећај добродошлице и забава до раних јутарњих часова”.

Управо је Си-Ен-Ен пре неколико година изнео процену да “„Егзитов“” допринос промоцији Србије у свету износи око 80 милиона долара годишње.

Ово је трећи пут у последњих седам година да Си-Ен-Ен сврстава српски фестивал у друштво са највећим фестивалима на свету, а ове године ту су јапански “"Fuji Rock"””, шпанска “"“Primavera"”, дански "““Roskilde"”, немачки "““Melt"” и амерички "“Pitchfork"”.

У исто време, стигла је и листа 10 најбољих фестивала по избору италијанског издања чувеног модног часописа “Вог”, на којој се такође нашао “„Егзит“”.

Њихов избор био је усмерен на догађаје оријентисане на уметничку и независну музику као што су француски “"“Nuits Sonores"”, исландски "“Secret Solstice"”, холандски ADE”, британски“ "Bestival”" и други.

“„Егзит“” се у чланку наводи као „институција светске фестивалске сцене“, а осим тога што је наведено да је Петроварадинска тврђава истински магична, “Вог” на „“Егзиту“” препоручује наступе Соломуна и Виз Калифе.

Новосадска манифестација је почетком ове године проглашена за најбољи европски фестивал за 2016. годину од стране водеће европске туристичке платформе "European Best Destinations", док је и чувени британски лист “Гардијан” пре две недеље прогласио “„Егзит“” једним од најбољих фестивала у Европи.

“„Егзит“ је проглашаван и за најбољи европски фестивал 2014. године на додели Европских фестивалских награда и 2007. године на додели Британских фестивалских награда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије