Одложен концерт у част Мајкла Џексона

"Глобални опроштај", како су то организатори назвали, од "краља попа" Мајкла Џексона у Бечу, одложен је за јун месец 2010, јер већина учесника није успела да усклади постојеће обавезе са заказаним термином. Тиме је и званично потврђено оно о чему се "шушкало" током недеље.

Организатори концерта у част Мајкла Џексона заказаног за 26. септембар у Бечу, саопштили су данас да је спектакл померен за јун идуће године и да ће бити приређен у Лондону, јавиле су светске агенције.

Промотер Георг Киндел из "Ворлд трибјут продакшнса" и Џермејн Џексон изјавили су новинарима да је превише извођача имало проблема да усклади термин са раније заказаним наступима.

"Можда смо потценили тај аспект ствари", рекао је Киндел.

Саопштење о померању концерта у част "краља попа" који је умро 25. јуна, уследило је после бурне недеље током које се испоставило да нека од најзвучнијих имена - као Крис Браун, Мери Џеј Блајџ и Натали Кол - не могу да се појаве 26. септембра.

Пошто је испало да ће на њему учествовати само такозване "Б" звезде, град Беч је повукао своје обећање финансијске подршке "мегаконцерту".

"Ако нисмо пожељни у Бечу, онда идемо у Лондон", нагласио је Киндел новинарима.

Према његовим речима, локални медији су исувише негативно извештавали о учесницима концерта, које су често третирали без икаквог поштовања.

Услед тога је град Беч повукао обећање о пружању помоћи у висини од 600.000 евра.

Џермејн Џексон, брат покојне звезде, је истакао да није желео да се концерт одвија у "таквом политичком окружењу". Он је додао да воли Беч и да је покушавао да овај невероватни шоу одржи у том граду.

"У медијима су се појављивала имена која ми нисмо никада помињали и због тога су очекивања била превелика", признао је Џексон.

За јунски концерт у Лондону и цена улазница ће бити мања.

Наиме, у Бечу је морало да се плати 63 евра за најјефтинију улазницу, а у Лондону ће она коштати 44 фунте (50,2 евра).

Иначе, концерт у част Мајкла Џексона испред царског дворца Шенбрун у престоници Аустрије, најављиван је као глобални опроштај од певача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво