„Битлманија“ за нове генерације

Свих 16 студијских албума „Битлса“, без двоумљења напопуларније поп групе свих времена која је продала преко 600 милиона плоча, појавили су се данас у продавницама широм света у дигиталном издању. Уз колекцију по цени од 180 фунти иде и видео-игрица „The Beatles: Rock Band“.

Талас нове „Битлманије" погодио је данас британске улице јер се у продавницама појавило специјално ремастеризовано издање комплетног студијског опуса популарне четворке из Ливерпула, у комплету са интерактивном видео-игром, намењено новим генерацијама фанова.

Очекује се да „Колекција Битлса", лансирана 09.09.'09. широм света, по цени од 180 фунти, доминира листама у САД и Великој Британији.

Редови се нису формирали само испред великих музичких радњи у Лондону, носталгија се јавила и широм Европе, као и деловима Азије, пише Ројтерс.

Карикатура на насловној страни француског „Ле Монда" приказала је лидере разједињене француске опозиције обучене као „Битлси". „Било би лепо да свирамо исту музику", каже један. „Само нам је љубав потребна", одговара други.

У Ирској, једна радио-станица је уприличила караоке такмичење у којем су слушаоци позвани да певају и свирају на гитари песме „Битлсa".

Недавно је, у сусрет изласку колекције, Пол Макартни у писму најпродаванијем дневном листу на острву написао како је својевремено мислио да ће група, која ће променити „лице" поп музике 60-тих година, трајати само пар лета.

„Сада изгледа као да ће 'Битлси' трајати вечно", написао је Пол Макартни магазину „Сан" скоро 50 година након формирања бенда.

Иако се очекивало да ће ремастеризована колекција бити по укусу углавном обожавалаца „Битлсa" који ће ценити фине варијације и побољшања, велико узбуђење влада и око игрице „The Beatles: Rock Band".

Аналитичари су проценили да ће игрица првог месеца бити продата у 2 милиона примерака, док се од музичке колекције очекује да „погура" продају ЦД-ова у ери када се све више и више песама скида са Интернета.

Колекција обухвата 16 албума „чупаваца" из Ливерпула, у стерео је техници и садржи опрему оригиналних издања у Британији.

Алан Роуз, који је радио на ремастеризацији, каже да је напредни компјутерски софтвер омогућио његовом тиму да побољша квалитет и звук „каталога Битлса" и да се уклоне лоши резови и електрично крцкање.

За игрицу, која нуди 45 песама из каталога, „Њујорк тајмс" пише: „Ниједна видео-игра неће привући толико родитеља да игра игрицу заједно са својом 'тинејџ' и одраслом децом, као што ће то 'The Beatles: Rock Band' наредних месеци и година".

„Битлси" су се дефинитивно преселили у дигитално доба.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво