Читај ми!

Дани комедије у Јагодини - јато ћурана одлетело је глумцима у руке

На Светски дан позоришта још једно јато ћурано отишло је из Јагодине заједно са најбољим глумцима. Награда Мија Алексић за најбоље позоришно остварење припала је представи „Ћелава певачица", за режију исте постхумно награда Јагошу Марковићу, а за улогу госпође Борио Олги Одановић, која је ове године добила и награду за животно дело.

„Хоћу само да се захвалим Јагошу на свему што ме је научио, што ми је усадио такву љубав и веру у позориште“, рекла је глумица Олга Одановић.

Награда Миодраг Петровић Чкаља и статуета Јованча Мицић припала је представи "Развојни пут Боре Шнајдера“, а ћуран Ненаду Јездићу за улогу Боре Шнајдера.

Ћурана за најбоља глумачка остварења добила је Миња Пековић за ауторску улогу у представи „Браво за кловн“.

„За мене је Златни ћуран од вечерас подсећање да је хумор најбољи лек“, истакла је Миња Пековић.

Најбољи млади глумци су Милан Колак и Сара Симовић за улоге Љубинке и Десанке у истоименој представи. Најбољу епизодну улогу одиграо је Бранимир Поповић у представи „Ћелава Певачица“.

„Публика је дисала дахом тих представа и реаговала феноменално,“рекао је Александар Милосављевић, селектор „Дана комедије“.

Фестивал је и ове године по оцени стручног жирија показао снагу комичног у свима нама, потврђујући због чега је Јагодина током марта место смеха и добрих комедиографских остварења.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво