Читај ми!

Небојша Брадић на сцену „Мадленијанума" поставио бродвејски хит „Компани"

Премијера у Опери и театару „Мадленијанум" – чувени бродвејски мјузикл Стивена Сондхајма „Компани", на сцену је поставио Небојша Брадић, а главну улогу тумачи Славен Дошло.

Прича прати Роберта, који се на свој 35. рођендан суочава са чињеницом да је и даље слободан, за разилку од својих пријатеља који су у, наизглед, срећним браковима.

Окружен паровима, почиње да преиспитује свој статус, као и добре и лоше стране брачне заједнице.

„Сваки од тих бракова је њему један модел за који се он хвата у односу на нека сопствена очекивања од везе, а тај притисак околине је присутан, и ми га сви негде добро познајемо. Тако да, колико год он био испоручен са љубављу и из неких најбољих намера, он врло често зна да буде онако, исцрпљујући“, рекао је глумац Славен Дошло.

Оригинална продукција на Бродвеју из 1970. године имала је 14 номинација за награду Тони, а освојила је шест. Музичка комедија Компани један је од првих мјузикала који се баве савременим везама и браковима на реалистичан начин.

Компани се појавио седамдесетих година, и тада је представљао неку врсту револуције у мјузиклу, јер је променио парадигму мјузикла. Мјузикл од Компани више није забава. То је једна музичка форма, у којој се постављају нека битна питања о животу човека, а оно што је у ствари за овај мјузикл важно, то је та интеграција текста и музике, врло захтвне, и на сваки начин изазовне у односу на тему која као огледало, поставља публику као актера“, изјавио је редитељ Небојша Брадић.

Бродвејски хит, у режији Небојше Брадића, на сцену Мадленијанума донео је духовиту и реалну причу коју прати енергична партитура.

Препев стихова заједно са Јованом Јездић, урадила је диригенткиња Весна Шоуц.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво