Влада Србије издваја додатних 2,3 милиона евра за обнову ЈДП-а

Влада Србије је, на предлог Министарства културе, донела закључак о опредељивању 2,3 милиона евра додатних средстава за обнову и санацију Југословенског драмског позоришта, објављено је на Инстаграму Министарства.

"Поред раније опредељених 1,6 милиона евра, до сада је укупно издвојено скоро четири милиона евра за потпуну санацију и реконструкцију зграде ЈДП-а, која подразумева санацију крова, реконструкцију позоришних сала и замену столица, механизама сценске технике и лифтова", истакнуто је у објави Министарства културе.

Како је наведено, "планирани радови су у току, с тим да се води рачуна да се позоришна сезона и извођење представа одвија по плану".

Из Министарства су додали да је "овим средствима из кредита Банке за развој Савета Европе планирана и израда пројекта за извођење за нову сцену 'Бојан Ступица', а рад на овом објекту започеће након прикупљања све потребне документације". 

На овај начин се наставља са улагањима у културу и обнову установа културе од стране Министарства културе и Владе Србије, истиче Министарство.

недеља, 21. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво