Захваљујући интернет презентацији Аудиовизуелни архив САНУ шест пројеката доступно свима

На конференцији у САНУ представљене су активности планиране до краја априла и веб-презентација Аудиовизуелног архива и центра за дигитализацију.

Део породичне заоставштине Миће Поповића, Јосифа Панчића и Александра Костића, оснивача Хистолошког института Медицинског факултета, налази се међу шест пројеката тренутно доступних свима, захваљујући интернет презентацији Аудиовизуелног архива и центра за дигитализацију САНУ.

„Има много пројеката ван Академије, који су се показали изузетно важним и значајним. Ми смо их прихватили и тренутно се реализује око 20 пројеката. До сада је снимљено око 40.000 објеката, што ће рећи књига, фотографија, докумената и све заједно око милион и по снимака“, истиче академик Александар Костић, председник Стручног савета Аудиовизуелног архива и центра за дигитализацију САНУ.

Академија је најавила богат програм до краја априла. Из области културе и уметности изложба посвећена делу Уроша Предића.

„Биће велики број промоција, књига, постојаће камерне изложбе у Библиотеци САНУ, које ће обележити годишњице наших највећих научника. Иначе, цела година ће бити посвећена Владимиру Р. Петковићу, који је покренуо Катедру за историју уметности“, наводи академик Миодраг Марковић, потпредседник САНУ.

До краја године на интернет презентацију биће постављени Мирослављево јеванђеље, Стара збирка Архива САНУ, заоставштина Симе Лозанића, Слободана Јовановића, Николе Добровића и породични албум Милана Ракића.

Интернет презентација доступна је на десктопу, тек треба да се прилагоди за телефон и таблет и да се изради енглеска верзија.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво