Прича о четири сна – премијера представе „Сањао сам да сам се пробудио" у Народном позоришту

У Народном позоришту на сцени „Раша Плаовић” – премијерa представе „Сањао сам да сам се пробудио" Жељка Хубача. Режију овог савременог комада отворене форме који покреће многе позоришне теме потписује Дино Мустафић.

Док прича причу о четири сна о позоришту, овај комад се бави театром данас, у друштвеном, социјалном, естетском, етичком и егзистенцијалном смислу.

Говори о страсти и обести о уметничкој сујети и безрезервној љубави о свим театарским упосленицима.

„Снови и реалност и театралност и реализам, све се то некако преплиће и саплиће и помаже. Мислим да је све уткано у ову представу и да јој то даје једно богатство”, рекла је глумица Сузана Лукић.

Ова прича има духовите усеке али се не бави досеткама о позоришту. Сањао сам да сам се пробудио нас кроз фарсу, мелодраму, црну комедију и водвиљ води кроз позоришну стварност.

„Он на моменте и плеше негде између сна и јаве, што често ми позоришни људи и живимо. Те касне пробе које се завршавају, а ујутру почињу такође, а онда увече играмо представе. То неко поље нашег несвесног је оно чиме смо се овде бавили”, каже глумица Анастасиа Мандић.

„Мислим да ће бити занимљива свим позоришним радницима али мислим да ће и око публике бити будно током представе да види шта су то наши страхови, наши проблеми и оно што нас некада покреће некад успорава”, каже глумац Јован Јовановић.

Арију о позоришту изводи сопран Катарина Јовановић.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара