Читај ми!

Милош Лолић добитник позоришне награде „Бојан Ступица"

Редитељ Милош Лолић добитник је Награде за режију „Бојан Ступица" у 2023. години за представу "Yankee Rose" по тексту Слободана Обрадовића и у продукцији Београдског драмског позоришта, саопштено је из Удружења драмских уметника Србије (УДУС).

Одлуку је једногласно донео жири у коме су позоришни критичар Александар Милосављевић и редитељке Ђурђа Тешић Поповић и Јована Томић, а датум свечаног уручења награде Лолићу биће накнадно саопштен, навео је УДУС.

„У конкуренцији за награду учествовале су режије представа премијерно изведених од 1. априла 2021. до 31. марта 2023. године. За Награду је предложено десет редитеља, односно једанаест редитељских остварења", каже се у саопсстењу.

Награда „Бојан Ступица" установљена је 1970. године са жељом да присуство великог редитеља Ступице (1910-1970) буде трајно сачувано, да истакне његов удео у развоју позоришне уметности и подстакне на нова тражења и оригинална решења у области позоришне режије.

Доделу Награде у 2023. години финансијски су подржали Министарство културе Србије и Секретаријат за културу Града Београда.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара