Читај ми!

Потписан протокол о наставку сарадње Дома омладине Београда и Музичке продукције РТС

Наставак програмско-пословне сарадње између Дома омладине Београда и Музичке продукције Радио-телевизије Србије озваничен је годишњим протоколом који су потписали Андрија Бојанић, в.д. директора ДОБ-а и Драгослав Станисављевић, извршни директор Музичке продукције РТС.

Заједничка културна мисија и високи уметнички и стручни критеријуми у креирању и извођењу програма, представљају једну од главних упоришних тачака сарадње ове две институције. Током наредних месеци, публици ће у Дому омладине заједнички представити изузетне концерте у извођењу Биг Бенда РТС и истакнутих домаћих и иностраних солиста и композитора, који ће наступити као специјални гости.

Биг Бенд РТС је једини професионални џез ансамбл у Србији у формацији биг бенда, подједнако активан на концертним сценама и у студију. Дом омладине Београда, као институција која током 2024. обележава 60 година постојања, а од 1971. године организује Београдски џез фестивал – најстарији и међународно најугледнији српски џез фестивал, континуирано ради на промоцији џез музике као уметничке форме и даје подршку српској џез сцени.

„Изузетно ми је драго што настављамо сарадњу са истакнутим ансамблом какав је Биг бенд РТС, који је дуги низ деценија један од главних стожера џеза у Србији. Наша сарадња из претходних година у предстојећем периоду биће унапређена, са жељом да публици понудимо још атрактивнији и разноврснији концертни програм. Дом омладине, као београдска кућа културе и уметности која посебну пажњу у својим програмима посвећује младима, за посебан задатак има стварање и неговање нове публике, код које ће развити интересовање за квалитетне уметничке садржаје – у овом случају џез музику.

Као установа која следеће године по четрдесети пут организује Београдски џез фестивал, посвећени смо у великој мери и подршци српске џез сцене. Сматрамо да је Биг бенд РТС, са високим уметничким квалитетом и пажљиво изабраним репертоаром који негују, прави партнер у остварењу тог циља.“, истакао је Андрија Бојанић, вршилац дужности директора Дома омладине Београда.

„Са задовољством улазимо у нову сезону заједничких програма са Домом омладине Београда, који доживљавамо и као кућу џез музике, јер не само да организује најстарији српски џез фестивал, већ континуирано ради на промоцији џез музике као уметничке форме и пружа домаћим музичарима битну подршку. Биг бенд РТС је већ 75 година репрезент врхунских уметничких домета са највишим стандардима у извођењу џез музике.

Дом омладине је установа културе која већ 60 година функционише по истим програмским и професионалним принципима, тако да је наше партнерство природно удруживање снага на истом путу. Потрудићемо се да публици понудимо модеран програм током следеће концертне сезоне, уз еминентне госте из земље и света и да обележимо неке датуме значајне за развој џеза и музике уопште.“, поручио је Драгослав Станисављевић, извршни директор Музичке продукције РТС.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара