Читај ми!

Финале првог такмичења младих композитора „Андрија Чикић“

У Коларчевој задужбини одржава се финале меморијалног такмичења за најбоље младе композиторе „Андрија Чикић“, у знак сећања на младог пијанисту и композитора трагично настрадалог у Основној школи „Владислав Рибникар“.

Млади композитори, такмичари меморијалног конкурса „Андрија Чикић“ били су подељени у две категорије: од 10 до 14 и од 14 до 18 година.

„Андрија је живео музику од најмањих ногу. Обожавао је музику, обожавао је фотографије, обожавао је видео-продукцију, био је тим лидер као и сви други. Волео је и да пише, да се дружи, да путује, али музика је била његова највећа страст“, рекла је Андријина мајка, Сузана Чикић.

Према њеним речима, Андријина љубав према музици мотивисала је младе људе да се појаве на Коларцу, да се пријаве на такмичење за најбоље младе композиторе.

Петицију да се одржи такмичење које носи Андријино име потписало је 53.000 људи. Министарство културе је помогло да се реализује.

„Андрија ће живети и кроз ово такмичење и кроз подршку свих нас. Мени ће бити драго да подржим све те младе људе и у њиховом успеху ћу увек видети делић Андријиног живота и Андријиног емоције“, нагласила је Сузана Чикић.

Андрија је осим за музику своју креативност испољавао и стварајући фотографије. У Коларчевој задужбини су изложене и његове уметничке фотографије.

Осим за музику, био је талентован и за фотографију. Мислим да је хиљаде фотографија направио. Ја сам их изабрала пажљиво како бих приказала оно што је желео да ухвати у тренутку, оно што је волео да фотографише природу, заласке Сунца, људска лица, неке необичне моменте“, објаснила је Сузана Чикић.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије