Читај ми!

Троструки тријумф представе „Очеви и оци“ на „Буциним данима“ у Александровцу

Осми позоришни фестивал „Буцини дани“ завршава се вечерас свечаном доделом награда у Дому културе „Милосав Буца Мирковић“ у Александровцу. Представи „Очеви и оци“ Народног позоришта у Београду три награде, гран-при Марти Береш.

После последње одигране представе у званичној конкуренцији осмог издања позоришног фестивала Буцини дани у Александровцу, жири је донео одлуке, а награде ће бити уручене вечерас.

Жири у саставу Александра Јанковић(председница), Ксенија Крнајски и Борис Миливојевић, одлуку о награђенима донео је једногласно.

Глумачки гран-при и статуа чувеног Чика Буце припала је Марти Береш за улогу Ане Карењине у истоименој представи (Новосадско позориште/Ujvideki Szinhaz).

Златно зрно за најбољег младог глумца додељено је Александру Вучковићу за улогу Михајла у представи Очеви и оци (Народно позориште у Београду). Глумци ове представе освојили су још две награде: најбољу женску улогу остварила је Вања Ејдус (Елизабет), а Златно зрно за глумачку бравуру иде Сени Ђоровић за улогу Нанке.

Најбољу мушку улогу одиграо је Горан Јефтић у представи Плућа.

Награда за продукцију Миња Обрадовићприпала је лазаревачком Пулс театру за представу Расветљавање случаја серије убистава тровањем у ћупријском округу седамдесетих година деветнаестог века.

Позоришни фестивал Буцини даниосмислила је пре десет година група ентузијаста и позоришних прегалаца са мисијом да се сачува успомена на Милосава Буцу Мирковића, позоришног критичара, књижевника и есејисту.

За релативно кратко време фестивал се, пре свега захваљујући промишљеним селекцијама, позиционирао на театарској мапи Србије уз подршку верне позоришне публике, која из године у годину испуњава салу до последњег места у александровачком Дому културе.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара