Читај ми!

„Бели свет у колору“ Саше Петричића до краја септембра у Галерији Графичког колектива

У Галерији Графичког колектива отворена је изложба „Бели свет у колору“ фоторепортера Си-Би-Си њуза из Торонта, Саше Петричића. На својој првој изложби у Београду, аутор се представља фотографијама које је забележио на свим континентима у својој богатој новинарској каријери која траје дуже од 30 година.

Као новинар, писац и репортер, Саша Петричић, фотографије ствара и користи на посебан начин. Оне су визуелна илустрација доживљених призора у ратовима у Сирији, Гази и Авганистану, на протестима, током природних катастрофа.

Током три деценије професионалног рада путовао је по свету и за канадске медије извештавао о најразличитијим збивањима. Занимају га људске приче, којих нема у ударним вестима, зато је назив изложбе Бели свет у колору.

„Има пуно тих разних ствари које кад се гледа мало дубље, може да се нађе и ту су те colore. Ту је то што су некада срећне ствари, некада нису срећне ствари, некада су црвене и жуте и веселе боје, а некада су црне и нису толико веселе боје, али је компликованије него то што нормално идимо“, објашњава Петричић.  

Саша Петричић је рођен у Србији, студије је завршио у Канади, ради на њиховој националној телевизији, био је пет година дописник из Азије и четири са Блиског истока. Добитник је канадске награде за најбољу националну репортажу.

„Чак ни канадски репортери нису много ишли у Сирију за време тог рата, опасно је било и ја мислим зато што сам могао да преведем ту причу где људи имају неку идеју како је тамо и како се осећа кад си усред неког места где је рат“, нагласио је аутор Белог света у колору.

За прву изложбу приређену у Београду, у Графичком колективу, Саша Петричић је одабрао више од 30 фотографија. Публика може да их види до краја септембра.

недеља, 03. децембар 2023.
2° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке