Читај ми!

Пијаниста Стефан Ђоковић и хуманитарни музички караван наступили у Крагујевцу

Хуманитарни музички караван „Са Моцартом на крилима музике“, под покровитељством прве даме Србије, Тамаре Вучић, посетио је Крагујевац, а публика у сали Прве крагујевачке гимназије уживала је у композицијама које је изводио пијаниста Стефан Ђоковић.

На крилима музике и хуманости Стефан Ђоковић свирао је публици у свом родном Крагујевцу који су уз звуке клавира уживали у делима Шуберта, Шопена и Франца Листа.

Сав приход од улазница дониран је Музичкој школи „Др Милоје Милојевић“, као део средстава за куповину клавира.

„Овај део донације ће нам свакако значити. То неће бити целокупан износ, али ми ћемо се потрудити да и од других донатор добијемо новац да купимо клавир“, наводи Светлана Стојиљковић, директорка Музичке школе.

Осим промоције локалних културних установа циљ пројекта је да подржи младе успешне уметнике који се тренутно школују .Међу таквима је Војин Благојевић, ученик четвртог разреда основне музичке школе, одсек хармоника, и овогодишњи најбољи ученик у школи.

„Имам много награда и првих места овде и у иностранству. Добијао сам и пехаре и плакете, медаље, али ову плакету данас посебно волим јер ми даје вољу да наставим да вежбам и да више постигнем“, наглашава Војин Благојевић.

Ово је шести у низу од дванаест концерата који промовише класична музику и културно наслеђе Србије, са конкретном визијом да домови културе поново постану оно што су некада били.

„Ови награђивани клинци и клинцезе су таленти. Поред плакета добијају и новчана средства и заједно ћемо наступати на тринаестом концерту у Београду и радујем се да поделим сцену са новим надама“, каже пијаниста Стефан Ђоковић.

Музички караван у сарадњи са Фондацијом Моцарт овим пројектом подржава рад културних установа, јер је читав приход од продатих улазница дониран домовима културе у којима се концерти одржавају.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи