Читај ми!

Фестивал плеса „5678“ – кад најмлађи завладају великом сценом

У Београду – јединствени плесни доживљај. Фестивал "5678" окупио је љубитеље игре из целе Европе. Више од 3.000 плесача наступа на догађају који је такмичарског, али и едукативног карактера. За најмлађе, који су отворили Фестивал, то је прилика да, као професионалци, закораче на велику сцену.

Грациозни покрети најмлађих отворили су међународни Фестивал „5678“. Намењен заљубљеницима у плес – онима који су на путу ка успешној каријери и онима који тек улазе у свет игре.

„Овде најквалитетније кореографије долазе да се покажу и такмиче за титулу најбољег. Ми дајемо и специјалне награде за оне који су најтелентованији и који су се највише потрудили у различитим узрастима, али и награде охрабрења и подстицајне за оне који су тек почели да се баве плесом“, каже организаторка Фестивала "5678" Сташа Стојановић.

За више од 3.000 плесача из целог региона, али и Немачке, Швајцарске и других европских земаља - ово је прилика да освоје неку од награда, бесплатну школарину, али и да их запазе светски ловци на таленте. Најмлађим балеринама нешто друго је мотив.

„То што можемо да плешемо пред свима“, каже Наталија Татомир.

Марина Ракић из школе балета „Грација“ истиче да је за дете веома важно да представи све оно на чему вредно вежба целе године.

„Поред добре балетске технике, која је неопходна свакој балерини, потребно је да балерина научи како да изрази емоцију кроз покрет, како да глуми на сцени и како да влада сценом", истиче Марина Ракић.

Да стигне до светске сцене сан је готово сваког плесача. А циљ овог фестивала је да постане незаобилазна станица на том путу. Прилика да се таленат примети и умножи, а уметност игре подигне на виши ниво.

„Овај фестивал доприноси много чему, приказује солидарност међу децом, једни од других учимо много тога и добијамо велико искуство, као и самопоуздање. Плес пре свега доприноси побољшању координације код тела, моторичких споспобности, повећава грациозност и елеганцију код деце, побољшава концентрацију, тако да све у свему плес доприноси и има много бенефита у одрастању једног детета“, рекла је Невена Ћосић из тренинг центра „Перформа фитнес енд денс“.

А најлепши бенефит су – љубав и подршка које добијају од публике.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи