Читај ми!

Вече танга на Коларцу: женски двојац Ксенија Сидорова и Нил Вендити

Чувену хармоникашицу Ксенију Сидорову публика београдског Коларца ће чути у извођењу Пјацолиног концерта "Аконкагва". Концерт са Београдском филхармонијом у петак 21. априла својеврсни је женски двојац јер наступа и Нил Вендити, млада турско-италијанска диригенткиња.

Астор Пјацола увек изазива посебно интересовање публике било где на свету. Овог пута је интересовање значајно веће него иначе захваљујући Ксенији Сидоровој, хармоникашици коју називају најпознатијом амбасадорком хармонике.

Сидорова ће наступити са Београдском филхармонијом 21. априла у Коларчевој задужбини а диригентска палица је препуштена Нил Вендити, саопштили су данас организатори.

Kонцертнa сезонa "На добром путу“ не одустаје од најбољих дестинација па је Београдска филхармонија стигла и до Буенос Аиреса.

Инспирацију имају у сензуалним танго ритмовима којима се придружују и други латино плесови, кажу.

Како је најављено, Сидорова ће са Београдском филхармонијом извести композиције Астора Пјацоле "Либертанго" и "Аконкагва" за хармонику и оркестар.

"Фаљина свита Љубав чаробнице', доноси страст фламенка, а аргентинско вече крунишу Хинастерини жустри 'Плесови из балета Естанција', који описују живот гаучоса", саопштила је Београдска филхармонија, која је најавила да ће због великог интересовања пустити улазнице за стајање.

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво