Читај ми!

Небојша Дугалић најбољи на 27. Глумачким свечаностима "Миливоје Живановић"

У Пожаревцу су завршене 27. Глумачке свечаности "Миливоје Живановић". Најбољи глумац фестивала је Небојша Дугалић.

Маестралном изведбом Шекспировог Магбета Небојша Дугалић је пожаревачку публику провео кроз осећај краљевске моћи, кошмаре савести и бол пропасти. Зато је проглашен најбољим глумцем 27. Глумачких свечаности "Миливоје Живановић".

"Могућност да још увек стварамо и играмо, пре свега доживљавам као врсту одговорности према дару и као једну врсту потврде трајања у свом времену. Мислим да је у свему најважнија наша заједничка служба", каже Небојша Дугалић, најбољи глумац фестивала.

На крају, стручни жири и није имао тежак задатак, јер снага којом је Дугалић донео Шекспирове стихове испунила је сваки делић позоришне сале, сматра председница.

"У Магбету је толико засијао. Мислим да је цела сала најздушније највише аплаудирала, најјаче и ми смо заиста били сложни да њему припада 'Миливоје Живановић' на 27. Свечаностима баш зато што мислим да је он обележио ове свечаности", истакла је председница жирија Даница Максимовић.

У част победника наступило је позориште Звездара театар са представом Пасивно пушење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво