Да ли је Лаж представа или живот - овације на премијери

За представу „Лаж“, чија је премијера била првог априла, распродате су све карте до краја месеца, за свих 14 извођења. За комад Флоријана Зелера у режији Николе Љуце – овације.

Сасвим је јасно да ова екипа, чега год се прихвати, све претвара у најпродаванији и најтраженији садржај. Када је реч о Милошу Биковићу, и код оних традиционално незаинтересованих за културу пале се рецептори. Овог пута због представе Лаж.

„Највише ми се допало што сам, док сам читао тај текст, имао сам утисак као да изговара реченице из моје спаваће собе, из моје дневне собе, то тако тече и логично је и блиско”, рекао је Милош Биковић.

Прича прати два брачна пара која ће открити много скривених истина једни о другима.

„Мој јунак је један човек који сматра да држи све под контролом, међутим врло брзо креће да му се тло под ногама љуља”, каже глумац Миодраг Радоњић.

„Ми се све време овде питамо, све време лупамо главу да ли је ово истина или лаж, у ствари, истина је да је све лаж на крају – што се ове представе тиче”, додаје глумица Јелисавета Теодосић.

„Ми радимо ово у некој врсти хиперреализма који се заборавио код нас на сцени. Публика када уђе она је готово као воајер”, рекао је редитељ Никола Љуца.

Флоријана Зелера, популарног у позориштима широм света, овде су недавно открили. Лаж је његов трећи комад који се игра у Београду. Тамара Крцуновић Зелера је гледала у Паризу.

„Први пут сам пре једно шест, седам година донела Оца ког су читали у Атељеу и Југословенском драмском, и рекли су да је он јако лош писац и да не треба да се игра овде и нико није био заинтересован да га ради. И онда се десило одједном после овог Оскара – људи у Србији почну да гледају на њега као вредног писца”, додала је глумицаТамара Крцуновић.

Комад који вешто преплиће позоришну и животну игру, на сцену доводи четири јунака који, у београдској поставци, носе имена оних који их играју. Да ли је Лаж представа или живот, питаће се многи.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи