Концерти великана светске музичке сцене 21. и 22. јуна у Београду

После највољенијег тенора света Андрее Бочелија и фадо диве Маризе, на нашу најпрестижнију музичку манифестацију – Belgrade River Fest – стиже највећа светска оперска дива данашњице Ана Нетребко са супругом Јусифом Ејвазовим, славним тенором интернационалне каријере.

Концерти великана светске музичке сцене 21. и 22. јуна у Београду Концерти великана светске музичке сцене 21. и 22. јуна у Београду

Познати оперски пар први пут ће наступити у Србији 21. јуна у јединственој концертној дворани на отвореном, на платоу Геозавода у Београду на води. Друго вече фестивала, 22. јуна, резервисано је за концерт Јасмин Леви, највеће звезде world music scene.

Водећа примадона 21. века и славни тенор у Београд стижу између наступа у чувеној Арени Вероне и најугледнијој оперској сцени Миланске скале. То је велика част за нашу земљу, али и за овдашњу публику, која ће уживати у истинском гала музичком спектаклу. Сензибилитет вокалних импресија Ане Нетребко и Јусифа Ејвазова у најмоћнијим и најдирљивијим оперским аријама доживећемо уз пратњу Симфонијског оркестра и хора Радио-телевизије Србије.

Скоро три деценије, Нетребко својим гласом осваја свет на оперским сценама, али и више од тога! Њени наступи обележили су неколико сезона чувене Метрополитен опере у Њујорку, а магазин Тајм сврстао је на листу 100 најутицајнијих људи света”.

Друге вечери Белгрejд Ривер фестa наступиће Јасмин Леви, највећа звезда world music сцене, препозната као глас свих култура Медитерана, од Израела до Шпаније. Јасмин Леви је свет освојила хитовима на шпанском и хебрејском језику, а јак ауторски печат и вокал познате уметнице планета је упознала кроз песме Una Noche Mas, Alegria, Adio Kerida… Јасмин Леви у својим песмама, гласом и стиховима, слави живот и љубав, али и бол и тугу, са истакнутом осећајношћу која налази пут ка срцима свих присутних на њеним концертима.

Музичка манифестација Белграде Ривер Фест већ првим издањем издвојила се по јасној визији да се великани светске музичке сцене представе у јединством амбијенту! Врхунска продукција, емоција, префињеност, стил и елеганција синоним су за овај фестивал, а плато Геозавода са јединственим окружењем – обалом реке и спојем старог и новог дела града, какав доноси концепт Београда на води – показао се као право место на којем изворни београдских дух добија свој замах и спаја се са космополитском атмосфером светских метропола.

четвртак, 08. јун 2023.
25° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено