Читај ми!

Миодраг Драгичевић: Нисмо дезертирали током тешког рада на „Лименом добошу“

Оцене критике и публике су се поклопиле – представа „Лимени добош“ поздрављена је овацијама. Након премијере и прве репризе, Миодраг Драчичевић, који тумачи главну улогу, каже да је труд био огроман, али да ни у једном тренутку екипа представе „није дезертирала“.

Публика је дугим аплаузом и овацијама наградила глумце на премијери представе Лимени добош у Југословенском драмском позоришту. Критичари кажу да је главну улогу маестрално одиграо Миодраг Драгичевић.

„Научио сам да прихватим похвале, да се не осећам лоше када ми неко каже да сам нешто добро урадио. Кажем: 'Хвала пуно, трудили смо се.' Стварно смо имали један тежак процес. Ни у једном тренутку нисмо, што каже мој колега, дезертирали и одустали од тога“, каже млади глумац.

Роман, а потом и филм култни су у својим категоријама. Миодраг истиче да је тема таква да за улогу Оскара није могао да се спрема одмах по завршетку читања романа.

„Спремао сам се тек у току процеса, тражио сам решења интуитивно уз колеге и, наравно, уз редитеља Васила Христова. О свему смо причали и на крају смо дошли на то да слушам своју интуицију. Никад ме није издала и преварила у глуми и некако јој се увек, уз све редитељске индикације, радо враћам“, објашњава Драгичевић.

Према његовим речима, приликом припреме представе погледао је филм, али му у изградњи лика то није донело олакшање.

Познајеш тему, знаш о чему се ради, шта те чека, али сваки глумац је другачији на свој начин. Радио сам (на улози) на потпуно свој начин и из свог хабитуса сам градио лик Оскара“, открива гост Београдске хронике.

Миодраг истиче да је далеко лакше направити филм него представу Лимени добош.

Уз кадрирања, уз понављања, елипсе много је лакше. Наравно, ни то није лако, не ниподаштавам, али је изузетно тешко поставити на сцени Лимени добош. Трајало је, било је тешко, стварно је то један тежак пут, али сам срећан да смо колеге и ја и редитељ, сценограф некако истрајали. И то је на крају експлодирало“, испричао је Миодраг Драгичевић додајући да је представа на репертоару поново у јануару.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије