Читај ми!

„Ја могу све“: „Бенд и вокали“

Хор „Вокал тин“ је из Панчева и ради под окриљем музичког центра „Вокали“, који је основала Јелена Цветић, професор солфеђа у музичкој школи и диригент млађег хора „Вокал кидс“. Хор је посвећен развоју вокалних способности у сфери популарне, савремене музике.

Кроз вишегласно певање ради се на вокалној техници, дисању, поставци гласа, правилном изразу. Присутан је на бројним градским манифестацијама. Са хором ради професор соло певања Маја Ђокић.

Ђорђе Урбан има 62 године и долази из Новог Сада. Музиком је почео да се бави седамдесетих свирајући у локалним новосадским бендовима.

Група „Лабораторија звука“ га 1977. године позива да ради са њима и сарађивали су све до 1985. године на концертима и компоновању филмске музике. Заједно са чланицом групе, глумицом Српског народног позоришта, Ренатом Виги, оснива бенд „Фотомодел“.

Године 1989. су представници песме Евровизије на РТВ Нови Сад, а крајем деведесетих добија позив Банета Крстића да се придружи групи „Гарави сокак“. Активно ради са њима све до 2010, а и сада повремено.

Лука Дрндић је још као мали, показивао интересовање за дедину гитару коју је често кришом покушавао да свира, без успеха. Лука жели да настави да се бави музиком и након завршетка ниже, упише и средњу музичку школу.

Учествује на свим смотрама и јавним часовима у оквиру музичке школе. Воли и да пева. Активан је у школском хору већ четири године и члан је посебног вокалног састава у оквиру истог хора.

Лукин деда је стари рокер из шездестих година прошлог века, али он не учествује у овом шоу-програму.

Ивана Митровић је вредна и одговорна, свира виолину. Није јој толико важно да победи, колико да учествује. Попут свог узора, Немање Радуловића, воли да свира са разбарушеном косом која јој прекрива лице.

Захваљујући свирању на улици, зарадила је довољно новца за пут у Турску, а турски језик учи већ другу годину. Није јој толико важно да победи колико да учествује. Волела би да има квалитетну виолину.

Марко Новаковић потиче из музичке „рокерске“ породице. Већ у трећој години је показао интересовање за удараљке. Често наступа са очевим бендом по клубовима широм Србије.

Ужива у природи, у слободно време воли да роштиља са другарима. Очекује да упозна добре музичаре и да се представи широј публици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво