„Ја могу све“: Кристина и Мирјана

Девојчица и девојчица у телу одрасле жене – Кристина и Мирјана. Прва је активна плесачица, добар пријатељ, зна да чува тајне и уме да буде прилично тврдоглава. Друга је филолоф, предавач, фолклораш, масер. Обе очекују пуно узбуђења у спектаклу „Ја могу све“.

Иако је дијабетичар, Кристина је свесна да мора да води веома уредан живот како би могла да се бави оним што највише воли - плесом. Потпуни је ентузијаста, ништа јој није тешко у вези са плесом.

Осим девојчица са којима иде на плес, њена најбоља пријатељица, Маша, неко је у кога има неограничено поверење, једина особа са којом дели све тајне.

Од кад је пре четири године активно почела да се бави плесом, сваке године иде на такмичења. Освојила је 10 златних медаља, а ове године прошла је квалификационо такмичење за државно првенство.

Са носталгијом се сећа лета 2013, када је са својим друштвом, редовно одлазила на Аду Циганлију. Данас се све изменило, деца су отуђена, свако се највише дружи са својим телефоном, чак и кад изађу негде.

Добар је пријатељ, зна да чува тајне и уме да буде прилично тврдоглава. Иначе, заљубљивање је не занима, нема времена за то, никад није била заљубљена.

Једва чека да упозна нове пријатеље, да види и осети сцену и, наравно, чује коментаре стручњака.

Мирјана је завршила средњу балетску школу „Лујо Давичо“ и Филолошки факултет, смер Руски језик и књижевност. Радила је као преводилац у спољно-трговинском предузећу све док није „приморана“ да оде у пензију. Игра фолклор у друштву „Бранко Крсмановић“.

Предаје на Филолошком факултету страним студентима предмет „Наше народне песме и игре“.
Од 1947. пева у хору „Слависта“.

Воли да прави и украшава колаче, такође је интересује декупаж техника. Својим највећим успехом у животу сматра то што је здрава у овим годинама.

Мирјана је изузетно свестрана особа. Поред свих ствари које се тичу музике, Мирјана се бави и масажом, превођењем (балетска литература), водила је сопствену школу плеса, бавила се уметничким клизањем и спортском гимнастиком.

Баш као што је и сама рекла, Мирјана је хиперсензитивна и изузетно драга особа. Девојчица у телу одрасле жене.

Очекује пуно рада, радости и узбуђења у музичком спектаклу „Ја могу све“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара