„Ја могу све“: Бети Ђорђевић

С обзиром на то да је пензионер, Бети Ђорђевић има много слободног времена које углавном проводи слушајући музику са ЦД плејера. Понекад пије кафу са комшиницом, мада више воли да то ради сама. Каже да је сама, али не и усамљена.

Бети је у младости била вансеријски таленат. На почетку каријере је путовала по Европи и наступала у угледним клубовима изводећи „европски“ репертоар.

Седамдесетих је почела редовно да наступа у хотелу „Југославија“ у ком се окупљала елита из читаве земље и у ком су одседале светске звезде.

Једне вечери је у ресторан хотела „Југославија“ ушетала Ела Фицџералд.

Бети се најпре следила, а потом је са мужем извела оригинални дует Еле Фицџералд и Луиса Армстронга, на шта је Ела занемела.

Дружиле су се читаво вече, а Бети и даље чува њихове заједничке фотографије.

Њен таленат открио је композитор Александар Кораћ са којим је касније снимила свој највећи хит Почнимо љубав испочетка.

Седамдесетих је издала два албума, а онда је преовладала фолк музика због чега је Бети решила да се повуче. Никада није разумела како је џез музика могла да остане у запећку, а било јој је незамисливо да крене у смеру фолк музике.

Од музичког спектакла „Ја могу све“, очекује да ће бити напорно и да ће морати много да ради за сваки наступ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво