Читај ми!

Додељене независне награде Готам

Остварења „Дрво живота“ и "Beginners" поделила су награду за најбољи филм на додели независних филмских награда Готам у Њујорку. Фелисити Џоунс најбоља дебитанткиња, а почасне награде припале Шарлиз Терон, Герију Олдмену и Дејвиду Кроненбергу.

Филмови Дрво живота Теренса Малика и Beginners Мајка Милса проглашени су за најбоље филмове на свечаној додели америчких независних филмских награда Готам у Њујорку.

Та два филма поделила су главно признање, награду за најбољи филм.

Дрво живота, са Бредом Питом и Шоном Пеном у главним улогама, награђен је Златном палмом на овогодишњем филмском фестивалу у Кану.

Комедија Beginners, са Ијаном Мекгрегором и Кристофером Пламером, у биоскопе је стигла прошле године.

Међу добитницима признања су Фелисити Џоунс, као најбоља дебитанткиња у филму Like Crazy, глумци из филма Beginners као најбоља глумачка постава и филм Scenes of a Crime, награђен категорији „најбољи филм који се не приказује у биоскопима у вашој близини".

Награда публике припала је филму Girlfriend, причи о младом човеку са Дауновим синдромом који се заљубљује у проблематичну самохрану мајку.

Домаћини свечаности били су Иди Фалко и Оливер Плат, а награде су уручивали миљеници света независног филма - Стенли Тучи, Мелиса Лео, Вера Фармига и Тилда Свинтон.

Ове године, почасне награде Готам припале су режисеру Дејвиду Кроненбергу, директору огранка компаније Фокс, „Фоx ентертејмент", Тому Ротману, глумцу Герију Олдмену и глумици Шарлиз Терон.

Независне филмске награде Готам додељује Пројекат независних филмова (Independent Feature Project), највећа организација посвећена независном филму у САД.

Од 1991, када су установљене, награде Готам додељене су и многим филмовима номинованим за Оскара, међу којима је био и добитник Оскара за најбољи филм 2008, Катанац за бол.

Доделом награда Готам почела је сезона америчких филмских награда. Следеће недеље биће објављене номинације за независне филмске награде Спирит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије