Читај ми!

Уручене ТВ награде Еми

Главне глумачке награде Еми отишле су у руке Кристофера Еклестона и Џули Волтерс. Осим глумачких, додељени су и међународни Емији, за које је било 40 номинованих из 20 држава, што је највише у историји ове награде.

Кристофер Еклестон и Џули Волтерс добитници су глумачких Еми награда на 39. церемонији доделе, одржаној синоћ у њујоршком хотелу „Хилтон".

Еклестон је награђен за улогу у Би-Би-Сијевој ТВ серији Оптужени, која је такође добила Емија за најбољу драмску серију. Оптужени представља антологију криминалистичких прича - исповести људи који су у притвору због кривичних дела и чекају пресуду. Аутор серије је Џими Мекгаверн.

Џули Волтерс награђена је за главну женску улогу у ТВ филму Мо за који је раније добила британску ТВ награду БАФТА. Она тумачи покојну британску политичарку Мо Моулам познату по успешној борби за мировни споразум у Северној Ирској и паралелној борби са тумором мозга.

Водитељ доделе Еми награда био је Џејсон Пристли, звезда некада веома популарне серије Беверли Хилс 90210.

Британске ТВ продукције су ове године добиле пет Емија, а међу њима су и ТВ филм Gareth Malone goes to Glyndebourne и ријалити серија Тhe world's strictest parents.

Почасног међународног Емија, којег додељују оснивачи те награде, добио је Најџел Литгоу, извршни продуцент америчких риалитија „Идол" и "So you think you can dance", а награду му је уручила поп звезда Лејди Гага.

Позната певачица рекла је да јој је Литгоу омиљени продуцент и захвалила му на „свим првим шансама које јој је указао за наступање на телевизији".

Индијски медијски могул Субаш Чандра, такође је добио почасног међународног Емија, којег додељује директорат награде, за прву индијску приватну телевизију Зи, основану пре двадесетак година. Ова телевизија данас има више од 600 милиона гледалаца широм света.

За међународне Емије било је 40 номинованих, а номинације су стигле из 20 земаља, што је највише у историји ове награде.

Међу добитницима су шведска ТВ серија Миленијум, према истоименој трилогији романа Стига Лашона и канадски документарац Живот са убиством, о родитељима који не знају како да се поставе према сину који је оптужен за убиство млађе сестре.

Телевизија Би-Би-Си добила је чак две награде за документарни програм, док су Белгија, Чиле, Португал, Канада и Шведска освојиле по награду за дечији програм.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво