Читај ми!

Петнаест документараца у борби за Оскара

Познати наслови 15 документарних филмова који су ушли у ужи избор за награду Оскар 2012. године. Међу остварењима са ове листе, од којих ће пет бити номиновано за Оскара, јесу три-де омаж „Пина“, "Project Nim", "Wе Wеrе Here" и други.

Америчка филмска академија објавила је наслове 15 документарних филмова, који су ушли у ужи избор за награду Оскар 2012. године.

Међу остварењима са ове листе, од којих ће пет бити номиновано за Оскара, јесу Пина, Вим Вендерсов три-де омаж о немачкој кореографкињи и плесачици Пини Бауш и Project Nim oскаровца Џејмса Марша, о научном пројекту из 1970-их у који је била укључена шимпанза.

Ту су и хроника о сиди Wе Wеrе Here, као и Buck о човеку који је инспирисао филм Шаптач коња из 1998. године са Робертом Редфордом у главној улози.

У конкуренцији за овогодишњег Оскара је и неколико документараца који се баве ратном темом, попут Under Fire: Journalists in Combat који говори о новинарима у ратним зонама.

Од познатијих документараца који нису ушли у ужи избор за Оскара су Into the Abush, Вернера Херцога о смртној казни и Тhe Interrupters Стива Џејмса о насиљу у градовима.

Номинације за 84. доделу Оскара биће саопштене 24. јануара наредне године, а свечана церемонија ће бити одржана 26. фебруара у Лос Анђелесу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво