Читај ми!

Велики повратак „Мапетоваца“

Сјајна британска TВ серија „Мапет шоу“, забављала је генерације, а исто важи и за нови филм који је имао светску премијеру у Холивуду. Мис Пиги, Кермит, Гонзо, дежурна гунђала из ложе уједињени, вратили су се у великом стилу у покушају да наставе заборављени шоу.

Током протекле три и по деценије, постали су планетарни феномен, мисионари веселијег и забавнијег света.

Мапетовци и Мапет шоу који се крајем седамдесетих и почетком осамдесетих приказивао и у бившој Југославији, забављали су генерације.

Дуго очекивани нови филм имао је светску премијеру у Холивуду, а ускоро стиже и у Србију.

Мапет шоу је британска ТВ серија коју је продуцирао амерички луткар Џим Хенсон успевши да древну уметност прилагоди савременом медију и створи забаву за сваког.

Они су заправо били актери представе у стилу водвиља, с приказом дешавања иза сцене.

У свакој емисији наступала је по нека славна личност. Од прве епизоде почетком 1976. године, до последње стодвадесете 1981. године, Мапет шоу је словио за пионирски подухват који је изазвао револуцију.

Недељно га је гледало 235 милиона гледалаца, у више од стотину земаља.

Мис Пиги, Кермит Гонзо, дежурна гунђала из ложе-уједињени, вратили су се у великом стилу у покушају да наставе заборављени шоу.

„Ко не воли Мапетовце! Ја сам их обожавао када сам имао пет година! За нове гледаоце ово је шанса да их упознају у акцији на великом платну, а за старе да се поново сретну са старим пријатељима", рекао је Џејмс Бобин, редитељ филма.

Освежење је видети праве лутке у времену када су ефекти и компјутерска графика узели маха.

Нови филм, доказ је да су Хенсонове лутке и данас уверљиве, посебно у друштву људи. Доносе радост и буде успомене.

Зато је група обожавалаца покренула иницијативу да предстојеће оскаре додељују Мапетовци.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво