Читај ми!

Алмодовару у част

Чувеном шпанском редитељу Педру Алмодовару одата је почаст на свечаности у њујоршком „МоМа“ музеју. Многи глумци, попут Пенелопе Круз, Дру Баримор, Антониа Бандераса, упутили су искрене честитке шпанском оскаровцу.

На свечаној вечери у Музеју модерне уметности (МоМа) у Њујорку, шпанском редитељу Педру Алмодовару одата је почаст за достигнућа у његовој каријери.

Холивудске звезде попут Дру Беримор, Блејк Лајвли, Саре Џесике Паркер, Еме Стоун као и славни модни дизајнер Карл Лагерфелд, прослављали су Алмодоварова достигнућа на вечери, док се његова честа сарадница Пенелопе Круз јавила преко видео поруке да му честита.

Алмодовар је четврти редитељ коме је одата почаст на овом годишњем скупу. Пре њега почаствовани су Баз Лурман, Тим Бартон и Кетрин Бигелоу.

У својој поруци, Пенелопе Круз је Алмодовара назвала „једним од најдуховитијих људи на свету" и додала да се нада да ће заједно имати још много специјалних тренутака.

Антонио Бандерас похвалио је режисера због истраживања „тешких, понекад болних и увек узбудљивих територија уметничког стварања".

Након тога на бину је изашао Алмодовар, видно преплављен емоцијама, захвалио се на почасти и, извињавајући се због лошег енглеског, шаљиво додао: „Толико сам дирнут да не знам ни шта бих конкретно рекао".

Славни редитељ се на вечери присетио како је пре 27 година „МоМа" приказао један од његових филмова, помогавши му тада да изгради име у САД.

„Моје крштење било је овде - ово је био почетак готово свега", рекао је Алмодовар.

Шпански редитељ добио је 2003. године Оскара за филм Причај са њом. Филм је такође добио и награду БАФТА за филм ван енглеског говорног подручја.

Циљ годишње вечере МоМа је прикупљање средстава за унапређење колекције музеја. Кустос Раџ Рој рекао је да је ове године прикупљено више од милион долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара