Читај ми!

Прича о богаташу и робијашу хит у Француској

Филм о аристократи који не може да покреће тело после несреће са параглајдером, па за помоћника у кући ангажује младића који тек што је изашао из затвора, за само 13 дана видело је више од пет милиона Француза.

Јесењи филмски феномен у Француској, филм Intouchables о милијардеру тетраплегичару, прешао је праг од пет милиона гледалаца за мање од две седмице, саопштио је данас дистрибутер "Gaumont".

Филм Ерика Толедана и Оливијеа Накаша, са Франсоа Клизеом и Омаром Сијем, у биоскоп је стигао 2. новембра и имао је пет милиона гледалаца за 13 дана у биоскопима, наводи у саопштењу дистрибутерска кућа.

За исти временски период, филм Intouchables надмашио је Авантуре Тинтина: Тајна једнорога Стивена Спилберга, које су почеле да се приказују недељу дана раније.

Филм Intouchables приказује се у 603 биоскопа, а многи гледаоци због великог интересовања не успевају да дођу до улазница.

Филм је прича о Филипу (Франсоа Клизе), аристократи који не може да покреће тело после несреће са параглајдером и за помоћника у кући ангажује Дриса (Омар Си), младића који тек што је изашао из затвора.

Накаш и Толедано написали су и сценарио за филм, заснован на истинитој причи.

Филм Intouchables доспео је међу најуспешнија остварења последњих година, а рекорд држи филм Bienvenue chez les Ch'tis који је 2008. у биоскопима имао више од 20 милиона гледалаца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара