Читај ми!

Фримену награда за животно дело

Оскаровац Морган Фримен ће на предстојећој додели Златних глобуса примити награду за животно дело. Први пут се на филму појавио 1965. године, као статиста.

Америчком глумцу Моргану Фримену биће уручена награда „Сесил Б. Демил" на додели Златних глобуса 15. јануара, саопштило је Удружење страних новинара Холивуда које и додељује награде.

Фримен је био пет пута номинован за награду Оскар коју је и добио 2004. за филм Девојка од милион долара. За улогу у филму Возећи мис Дејзи био је номинован за награду Златни глобус.

Звезда филма Бекство из Шошенка први пут се појавила на филму 1965. године као статиста, а први успех стекао је у позоришту када је 1978. номинован за награду Тони за улогу у представи Моћни људи.

Прву номинацију за Оскара Фримен је добио 1987. за улогу у филму Street Smart. Глумио је у филмовима Слава, Неопроштено, кao и у најновијим наставцима серијала о Бетмену.

Награду „Сесил Б. Демил" до сада су добили Роберт де Ниро, Стивен Спилберг, Барбара Стрејсенд, Ширли Меклејн, Џек Николсон и Клинт Иствуд који је и сарађивао са Фрименом на филму Девојка од милион долара.

Златни глобуси су друга по важности филмска награда после Оскара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара