Читај ми!

Синеманија, ревија премијера 19. пут

Белгијског стрип-јунак Тинтин, иза којег у филмској верзији стоје Спилберг и Питер Џексон, имао је част да отвори 19. Синеманију, већ годинама прворазредну филмску атракцију.

Анимираним 3D спектаклом Оскаровца Стивена Спилберга Aвантуре Tинтин: Тајна једнорога, у београдском Центру „Сава" почела је 19. Синеманија. Доследна формули прворазредне филмске атракције, традиционална ревија премијерних филмова акценат ставља на ексклузивности.

Од 16 премијера, чак половина се неће наћи на репертоару биоскопа.

Авантура популарног белгијског стрип јунака Тинтина коју су на великом платну оживели највећи филмски визионари данашњице, Спилберг као редитељ и Питер Џексон као продуцент, добар је почетак за најаву биоскопске сезоне која је пред нама.

Највећим холивудским редитељима данашњице придружују се и Роналд Емерих, Питер Вир и Џон Меден чији филмови нису пука забава.

Имају шта да кажу, поведу полемику да ли је Шекспир заиста сам написао ремек дела, предоче судбину људи који су лажно оптужени за издају током Стаљинових чистки и разоткрију истину о хватању озлоглашених нациста након Другог светског рата.

О томе говори Дуг, римејк истоименог израелског напетог трилера у коме је оскаровка Хелен Мирен због улоге агенткиње Мосада имала одговорност да се позабави историјом.

„Научила сам колико је холокауст озбиљан и колико бреме представља за Израелца. Наш филм има везе с холокаустом и зато му нисам пришла само као трилеру већ сам морала да узмем у озбир и врло озбиљну емотивну тежину, каже чувена глумица.

На Синеманију су стигли и филмови са престижних фестивала - из Кана нови Вуди Ален и Поноћ у Паризу који је велику пажњу медија добио захваљујући појављивању супруге француског председника, Карле Бруни.

Да је формула успеха у филмској индустрији ангажовање барем једне планетарне звезде указују комедија Пљачка с врха са Едијем Марфијем, акциони трилер Елита убица са Робертом Де Ниром и драма Формула успеха са Бредом Питом.

Да је то формула успеха и за повратак публике у биоскоп?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара