Читај ми!

Мајкл Даглас снима у Бањалуци

Трагична смрт 12 беба у бањалучком породилишту 1992. године тема је филма „Тајна срца“, који ће почети да се снима почетком фебруара у Бањалуци. По свему судећи, главне улоге ће тумачити Мајкл Даглас, Паз Вега и Горан Вишњић.

У фебруару почиње снимање још једног филма о рату и несрећама у Босни и Херцеговини.

Остварење Тајна срца, које говори о трагичној смрти 12 бањалучких беба 1992. године, биће снимљено на енглеском, али на аутентичним локацијама у Бањалуци.

Главне улоге највероватније ће тумачити Мајкл Даглас, Паз Вега и Горан Вишњић.

Радња филма говори о судбинама троје људи које повезује средишњи догађај, а то је трагична смрт 12 беба у бањалучком породилишту које су остале без кисеоника, јер у болници није било струје услед ратних превирања на подручју Босне и Херцеговине.

Највећи део филма снимаће се у Бањалуци, а остатак у Лос Анђелесу, у коме се, такође, дешава један део приче. Иако ће главне ликове тумачити холивудске звезде, укључујући и Горана Вишњића, ускоро ће бити организован и кастинг за домаће глумце.

Редитељ, сликар и писац Миодраг Џакула, који већ годинама ради у филмској индустрији у Холивуду, написао је сценарио за филм.

Без обзира на то што ће већина средстава за реализацију oвог пројекта доћи од европских копродуцената, филм ће остати власништво Републике Српске.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво