Читај ми!

Не дирајте нам Шекспира!

Фондација Шекспировог родног места оштро је напала целу екипу, а посебно сценаристу филма „Анонимус“, јер чувеног енглеског писца представља као преваранта и покушава да „прекроји енглеску културу и историју“. У знак протеста, Шекспирово име је данас било прелепљено на свим јавним местима у његовом родном крају.

Привременим прекривањем имена Вилијама Шекспира са уличних знакова и табли појединих пабова, Фондација Шекспировог родног места протестовала је данас против новог филма у којем је славни бард приказан као „пуки преварант".

Чланови фондације су залепили траку преко имена славног драматурга на неколико уличних знакова, споменика и табли у округу Ворвикшир, у централној Енглеској, у знак протеста против филма „Анонимус", заснованог на историјским спекулацијама да је Шекспирова дела заправо написао ерл од Оксфорда, који је наводно био љубавник краљице Елизабете, а касније и отац њеног непризнатог детета.

И паб у Велфорду, у којем је, наводно, чувени аутор попио своје последње пиће, учинио је исто. 

Фондација, чија се акција поклапа са премијером филма на Лондонском филмском фестивалу, оптужила је ауторе тог остварења за „прекрајање енглеске културе и историје".

„Шекспир је у сржи енглеске културе и њеног историјског ДНК", истиче се у саопштењу организације која се нада да ће њена кампања подсетити људе на огромну баштину коју британски народ дугује Вилијаму Шекспиру.

Филм „Анонимус", у режији Роланда Емериха („Годзила"), са Рисом Ајфансом и Ванесом Редгрејв у главним улогама, почеће да се приказује у британским биоскопима од петка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво