Читај ми!

Премијера филма „Без наслова“

На 50. годишњицу одлуке о додели Нобелове награде Иви Андрићу, 26. октобра, на Београдском сајму књига биће приказан филм „Без наслова“ који се бави контроверзама и расправама о Андрићу у Србији, БиХ и Хрватској.

Филм „Без наслова" сарајевског новинара Боре Контића, посвећен нобеловцу Иви Андрићу, премијерно ће бити приказан на Београдском сајму књига у среду 26. октобра, саопштили су данас организатори.

Премијеру филма који ће бити приказан на 50. годишњицу одлуке о додели Нобелове награде Андрићу, организују „Нови магазин", Медиа центар Сарајево и Београдски сајам.

Како су саопштили организатори, година јубилеја Андрића обележена је „отимањем наследница СФРЈ за живот и дело знаменитог књижевника и дипломате" који је рођен у Травнику 1892, а умро у Београду 1975. године.

Контићев филм бави се контроверзама и расправама о Андрићу у Србији, БиХ и Хрватској, и тврдњама потенцираним током и после рата у БИХ да се тај писац огрешио о муслимане, приказујући их негативно у својим делима, пише у најави.

Филм „Без наслова" биће приказан у среду 26. октобра у 18.00 сати у хали 4 Београдског сајма, а после пројекције је разговор о филму и Андрићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво