Читај ми!

Почео 7. „Кидс фест“

Амбасадорка „Кидс феста“, глумица Вања Милачић, отворила је данас у Дому синдиката ову дечју манифестацију. За пројекције већ резервисано више од 6.000 улазница.

Седми дечији филмски фестивал „Кидс фест" почео је данас у Дому синдиката, а до 23. октобра у Београду, Новом Саду и Бањалуци биће приказано 12 остварења из Француске, Велике Британије, Кине, Норвешке, Ирске, Данске, Италије, Естоније.

Многобројни малишани, окупљени у великој дворани Дома синдиката, са одушевљењем су поздравили победнике другог серијала популарног шоуа „Ја имам таленат" - Милицу и Ненада, чланове плесне групе "2Hot4Stage" и хор музичке радионице Мари Мари, који су приредили мини програм поводом почетка манифестације.

Фестивал је званично отворила амбасадорка „Кидс феста", глумица Вања Милачић, заједно са децом, која су са нестрпљењем очекивала француски анимирани филм „Мачка у Паризу".

Док се већина посетилаца одлучила да остане у сали и гледа филм, било је и оних које је више интересовало да цртају у оквиру радионице „Политика за децу" или сазнају како се пружа прва помоћ, што су им показивали чланови Црвеног крста.

Према речима представника куће „МегаКом филм", за фестивал влада велико интересовање београдских школа, те је до сада за пројекције у Дому синдиката резервисано више од 6.000 улазница, махом за 3D филмове.

Интересовање је велико и у Новом Саду, а у наредним месецима, филмови ће бити приказани у још 30 градова Србије.

Програм обухвата анимиране филмове „Брендан и књига тајни" (Француска/Белгије/Ирска), „Лоте и месечев камен" (Естонија), „Титеф 3D" (Француска), „Легенда о кунг-фу зеки 3D" (Кина), „Дружина против Живка Жабоједа 3D" (Данска), „Винкс: Чаробна авантура 3D" (Италија).

Публика ће моћи да погледа и документарце „Океани" (Француска) и „Чудесно путовање једне корњаче 3D" (Велика Британија/ Аустрија/Немачка), игране филмове „Поље чаролија" (Велика Британија) и „Вук" (Француска), као и норвешки играно-анимирани филм „Заљубљени Твигсон".

Пројекције су у Дому синдиката и биоскопима „Рода", „Колосеј" и „Стер синемас", новосадској „Арени", а цена улазница се креће од 150 до 330 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво