Читај ми!

Скрим награде најстрашнијима

Најбоље хорор или научнофантастично остварење у протеклој години било је „Хари Потер и реликвије Смрти 2“. На шестој додели Скрим награда признање за најбољег глумца жанра однео је Данијел Радклиф, а међу награђенима су и Дарен Аронофски, Натали Портман, ТВ шоу „Игра престола“.

Свечана церемонија на којој се проглашавају најбољи филмови у претходној години и награђују звезде хорора и научне фантастике, одржана је у Лос Анђелесу у суботу увече.

Глумци, редитељи, сценаристи и други филмски радници, али и мањи број обожавалаца похрлили на доделу награда за филмска и ТВ остварења у жанру научне фантастике, хорора, фантазије и дела инспирисаних стрипом.

На церемонији у организацији "Universal" студија, додељене су награде Скрим (Scream, на енглеском језику - врисак).

Ултимативну врисак награду (најзначајнију на церемонији), у конкуренцији 10 остварења добио је филм Хари Потер и реликвије Смрти 2, а главни јунак овог остварења Данијел Радклиф добио је признање за најбољег глумца научнофантастичних филмова.

Као најбоља ТВ и филмска остварења у жанру хорора и фантастике награде су добили Let Me In и X-Men: First Class.

Признање за најбољи трилер добио је филм Limitless, док је за најбољи ТВ шоу проглашена серија Игра престола (Game of Thrones).

Када је о режији реч, награђен је Дарен Аронофски за остварење Црни лабуд (Black Swan), док је за најбољу главну глумицу у научнофантастичном делу проглашена Натали Портман за улогу у истом филму.

Шесто одржавање ове манифестације је значајно и због присуства великог броја познатих личности, попут Ен Хатавеј, Николаса Кејџа, Марка Волберга, Бредлија Купера, Кејт Бекинсејл, Зое Салдане, Шона Бина и многих других.

Љубитељи хорора, фантастике и стрипа за Скрим награде гласају преко Интернета, а признања се додељују у многобројним категоријама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво