Читај ми!

Кидс ФЕСТ, седми пут

Дечји филмски фестивал Кидс ФЕСТ одржаће се 7. пут од 17. до 23. октобра у Београду, Новом Саду и Бањалуци, а током наредних месеци и у више од 30 градова у Србији. Током Фестивала, најмлађе очекује 12 филмских премијера из разних земаља, а највећи број филмова биће синхронизован на српски језик.

Ако је судити по годинама, Кидс ФЕСТ (Kids FEST) више није мали - пошао је у школу и дошло је време да постане озбиљнији.

Манифестација у свету распрострањена, код нас јединствена - припрема будућу филмску публику. На свој седми рођендан не нуди холивудске комерцијалне високобуџетне наслове, већ је акценат на квалитетним играним, анимираним и документарним остварењима, која ретко могу да се погледају у биоскопу.

Осим забаве, Фестивал путем радионица држи и корак са актуеним темама и изазовима с којима се суочавају деца и млади.

Према речима амбасадорке Кидс ФЕСТ-а Вање Милачић, у данашње време тешко је анимирати дете.

„Где одвести дете да му буде забавно и да буде едукативно, а да родитељи не размишљају да ће то оставити негативан утицај на њихово дете. Када погледамо са те стране, Кидс ФЕСТ има и хумани карактер", нагласила је Вање Милачић.

Екслузивитет Фестивала који се одржава од 17. до 23. октобра у Београду, Новом Саду и Бањалуци, а током наредних месеци и у више од 30 градова у Србији, биће најбољи филмови за децу снимљени у три-де техници.

Малишане очекује 12 филмских премијера из разних земаља, а највећи број остварења биће синхронизован на српски језик.

Из Француске стиже познати стрип јунак, шармантни несташко Титеф. Из Кине авантура Легенда о кунг-фу зеки.

Из данске Дружина против Живка Жабоједа, а ту је и три-де документарац Чудесно путовање једне корњаче.

Публика ће имати прилику да погледа и најскупљи француски документарни филм о животу у мору сниман пет година Океани.

Пажњу привлачи и француско-белгијско-ирска копродукција Брендан и књига тајни инспирисана ирском митологијом и уметношћу, која је прошле године била номонивана за Оскара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво