Читај ми!

Прва смотра турског филма

Пројекција љубавне драме „Љубав на другом језику“ у Музеју Кинотеке 19. октобра отвара Фестивал турског филма у Београду. До 22. октобра публика ће моћи да види седам награђиваних остварења познатих турских режисера.

Љубитељи турске кинематографије моћи ће да уживају у савременим филмским остварењима аутора из Турске од 19. до 22. октобра у Музеју Југословенске кинотеке.

На програму ће бити седам остварења режисера Рехе Ердема, Јусуфа Курченлија, Илксена Башарира, Јуксела Аксуа, Абдулаха Огуза, Чагана Ирмака и Нури Билге Џејлана.

Изабрани филмови су награђивани, различитих су жанрова, а организатори се надају да ће се популарност које су у Србији стекле серије са тог говорног подручја пренети и на филмска остварења која долазе из Турске.

Смотру ће 19. октобра у 20 часова отворити љубавна драма под насловом Љубав на другом језику.

Следе комедија Сладолеееед!, психолошка драма Срећа, затим романтична прича Питај своје срце, као и драме Потера за новцем, Мој отац и мој син и Три мајмуна.

Фестивал турског филма организује Канцеларија за културу и туризам Амбасаде Републике Турске у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво