Почиње Лондонски филмски фестивал

Остварење „360“ Фернанда Мерелеса отвориће вечерас 55. Међународни филмски фестивал у Лондону. До 27. октобра биће приказано више од 300 дугометражних и око 55 кратких филмова. У конкуренцији за најбољу режију надметаће се остварења „Уметници“, "The Descendants", „Фауст“ и „Морамо да причамо о Кевину“.

Овогодишњи 55. међународни филмски фестивал у Лондону отвориће данас најновије остварење редитеља Фернанда Мерелеса 360 у коме главне улоге тумаче Ентони Хопкинс, Џуд Ло и Рејчел Вајз, преноси АП.

Реч је о филму за који је сценарио написао Питер Морган према драми La Ronde Артура Шницлера.

На овогодишњој смотри, која ће трајати до 27. октобра, биће приказано више од 300 дугометражних и око 55 кратких филмова.

Према најавама организатора очекује се да ће многе звезде продефиловати црвеним тепихом, а једна од њих је и Џорџ Клуни, чије ће филмско остварење Мартовске иде бити приказано на овогодишњем фестивалу, као и филм The Descendants Александра Пејна у коме тумачи главну улогу.

Поред Клунија на црвеном тепиху се, између осталих, очекују и Пол Макартни, Карл Јунг, Дејвид Кроненберг, који је овогодишњи добитник награде за животно дело.

Филмови који ће бити приказани, а рађени су по књижевним делима су редитељски деби Рејфа Фајнса Кориолан, Оркански висови и Trishna остварење Мајкла Винтерботома, рађено по роману Tеса од Убервила, у коме глуми Фрида Пинто.

Филмски фестивал у Лондону основан је 1957. године да би приказао британској публици најбоља светска остварења која су снимљена током године, а касније је прерастао у међународни филмски фестивал, који приказује велика филмска остварења и кога посећују филмске звезде.

Неки од филмова су већ имали своје светске премијере у Кану, Торонту или Венецији, али ће се на овој смотри представити 13 нових наслова, од којих је већина британских редитеља.

Филмови који ће посебно бити истакнути су Дете са бициклом драма белгијске браће Дарден, Имали смо папу ватиканска сатира Нанија Моретија и Уметници француског редитеља Мајкла Хазанвисјуа.

На фестивалу посетиоци ће моћи да виде и контроверзни филм певачице Мадоне W.E.

Награда за најбољу режију биће додељена 26. октобра, а у конкуренцији су филмови Уметници, The Descendants, Фауст Александра Сокурова и Морамо да причамо о Кевину Лин Ремази.

Филмски фестивал ће бити затворен 27. октобра филмом Дубоко плаво море у којем играју Рејчел Вајс, Том Хидлестон и Сајмон Расел Бил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво