Читај ми!

Крагујевац, град антиратних филмова

Пројекцијом филма „Једна жена-један век“ Желимира Жилника, 19. октобра биће отворен Крагујевачки фестивал антиратног и ангажованог филма. Овогодишња манифестација, која траје до 30. октобра, биће у знаку обележавања 70 година од почетка антифашистичког покрета у Србији. На програму ће се наћи 25 остварења.

Крагујевачки фестивал антиратног и ангажованог филма (КРАФ) биће одржан од 19. до 30. октобра, а на програму је 25 играних, документарних и анимираних филмова.

Током 12 фестивалских дана биће приказани награђивани дугометражни и филмови кратке форме аутора из Србије, региона, Европе и света.

Представник организатора невладине организације „Милениjум" Владимир Пауновић рекао је новинарима у Крагујевцу да ће овогодишњи КРАФ бити у знаку обележавања 70 година од почетка антифашистичког покрета у Србији и четири деценије од зачетка либералних идеја на овим просторима.

„Током фестивала биће одржано шест јавних дебата о антифашизму, ауторским правима, светској економској кризи и Србији, утицају религије у српском друштву и српско-албанским односима", рекао је Пауновић.

Фестивал ће 19. октобра бити отворен пројекцијом филма Једна жена-један век Желимира Жилника, а премијерно ће бити приказан нови филм Милоша Радивојевића Како су ме украли Немци.

У пратећем програму фестивала у Народној библиотеци „Вук Караџић" биће отворена изложба фотографија „Пад Чаушесковог режима у Румунији 1989" Јарослава Папа.

Покровитељи фестивала су Град Крагујевац и Национална задужбина за демократију из Сједињених Америчких Држава, у партнерству са медијима и дистрибутерским и продуцентским кућама из Србије и иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво