Читај ми!

„Парада“ премијерно 31. октобра

Најављена као филм који гледаоце неће „ни на два минута остављати без напада смеха“, „Парада“ Срђана Драгојевића ће београдској публици премијерно бити приказана 31. октобра.

Дуго очекивани филм редитеља Срђана Драгојевића „Парада" премијерно ће бити приказан 31. октобра у Центру „Сава", најавила је данас филмска кућа „Синефест".

Главне улоге играју Никола Којо и Милош Самолов.

Филм прати групу геј активиста који покушавају да организују Параду поноса у Београду. Када полиција одбије да обезбеђује скуп, они се обраћају Лимуну (Којо), власнику агенције за обезбеђење и ратном ветерану.

Пошто у Београду не може да скупи екипу за заштиту геј параде, Лимун одлучује да „екипу" формира у региону. Лимун и вођа геј активиста Радмило (Самолов) крећу на пут по земљама региона у којима је Лимун ратовао током деведесетих.

На листи су његови непријатељи против којих се борио, али са којима је у то турбулентно време и трговао - Роко, хрватски ратни ветеран (Горан Навојец), Халил, ситан криминалац из Босне (Дејан Аћимовић) и Азем, Албанац са Косова (Тони Михајловски).

После силних перипетија, Лимун ће успети да сакупи шаку живописних најамника, али по повратку у Београд „самураји" ће се тек суочити са највећим изазовима и ставити на коцку и своје животе, наводи се у синопсису.

У глумачком ансамблу су и Горан Јевтић, Христина Поповић, Наташа Марковић, Младен Андрејевић, Реља Поповић, Радослав Миленковић, Анита Манчић, Бранимир Поповић и други.

„Парада" ће у биоскопској дистрибуцији бити од 3. новембра. Дистрибутер је „Филмстар".

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво