Читај ми!

„Октобар“ у Дому омладине

Остварење „Октобар“ групе младих аутора, након фестивалских пројекција, имаће биоскопску премијеру 5. октобра у Дому омладине. Омнибус чини седам прича које се дешавају истог дана, на десетогодишњицу петооктобарских промена и носе потребу за преиспитивањем.

Премијера филма Октобар одржаће се у Великој сали Дома омладине Београда 5. октобра у 20 часова. Карте су у продаји на благајни ДОБ-а по цени од 200 динара.

Репризе су заказане за 6. и 7. октобар у 19 часова и 21 час. Реч је о омнибусу седморо младих редитеља: Огњена Исаиловића, Данета Комљена, Огњена Главонића, Дамира Романова, Сенке Домановић, Милице Томовић и Ивана Пецикозе.

Седам прича смештено је у Београд и све се дешавају истог дана – 5. октобра 2010, на десетогодишњицу петооктобарских промена.

Тај датум је оквир и повод за преиспитивање проблема обичних људи који живе у крајње необичној земљи. Ове, по жанру и тематици различите приче, саставиће јединствени мозаик у коме ће публика видети Србију данас, очима најмлађе генерације.

У главним улогама су: Никола Ракочевић, Бранислав Лечић, Љиљана Драгутиновић, Владица Милосављевић, Миодраг Крстовић, Властимир-Ђуза Стојиљковић, Љубомир Бандовић, Јово Максић, као и плејада младих глумаца који се на филму појављују први пут: Душица Новаковић, Јелена Велковски и Милица Грујичић.

Финансијска средства обезбедило је Министарство културе Републике Србије, филма је реализовао Факултет драмских уметности, а у копродукцији са филмском кућом „Вижн тим".

Филм је претходно приказан на „Синема ситију" у Новом Саду и на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара